avion brod globus kamion poslovnjaci

Za najpovoljniji zračni prijevoz unutar EU kao i u daleke zemlje - SAD i daleki istok, i dalje možete se obratiti nama. Zatražite ponudu i uvjerite se u kvalitetu naše usluge. Uslugu expresne pošiljke dobiti ćete po cijeni redovne.

Za 2014. godinu određen je novi prag za utvrđivanje statusa obveznika podnošenja intrastat izvještaja, te sada iznosi  1,200.000,00 kuna. S početkom 2014 neki obveznici izgubiti će taj status, a neki će ga steći. O eventualnim promjenama statusa primiti ćete obavijest Carinske uprave, te postupiti u skladu s istim. Obavijest o obvezi podnošenja izvještaja na snazi je do njenog pisanog opoziva od strane Carinske uprave.

Poštovani korisnici intrastat usluga.

Ovim putem vas obavještavamo da je rok za predaju izvještaja za kolovoz 15.9.2013. Molimo vas da nam sukladno dogovoru svu dokumentaciju dostavite najkasnije do 5.9. kako bismo izvještaj mogli završiti i predati u zakonom propisanom roku.

Zahvaljujemo!

Poštovani obveznici intrastata!

Bliži se rok za podnošenje prvog intrastat izvještaja. Molimo vas da nam hitno dostavite dokumentaciju za knjiženje, ukoliko već to niste učinili, kako bismo imali dovoljno vremena za usklađenje. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja molimo da nas kontaktirate telefonom ili e-mailom.

U ponedjeljak 1.7.2013. budimo se u Europskoj uniji. Taj dan donijeti će nam niz promjena vezanih uz carinske procedure i obračune PDV-a vezano uz stjecanje robe i isporuke roba od dobavljača i kupaca iz EU. Ono što moramo znati je da se od toga dana na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Mađarskom ukida carinski pregled roba te se ne ispostavljaju nikakvi carinski dokumenti. Pregled robe na granici vršiti će Policija RH i to iz sigurnosnih razloga, jedanako tako će i pregledavati putne dokumente putnika.

Ukoliko ste u sustavu PDV-a, Porezna uprava vam je po službenoj dužnosti već dodijelila porezni broj koji ćete koristiti u prometu roba sa zemljama EU. Taj broj je vaš OIB ispred kojega se dodaje oznaka države HR. Vaši će dobavljači prije ispostavljanja faktura od vas zahtijevati da im dostavite vaš porezni broj, kako bi provjerili da li ste u sustavu PDV-a ili niste. Ukoliko jeste, tada će vam ispostaviti fakturu bez PDV-a, a vi ćete isti morati obraćunati po primitku pošiljke, te ćete ga odmah moći knjižiti kao pretporez. To će povećati vašu likvidnost, jer praktički porez neće niti platiti. Ukoliko niste u evidenciji PDV obveznika, tada će vam vaš dobavljač obračunati PDV kakav se plaća u njegovoj državi.

Isti postupak trebate provesti i vi ukoliko isporučujete robu u neku od zemalja EU. Provjeru poreznog broja svojeg kupca možete izvršiti na web stranici http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies ili na web stranici naše Porezne uprave.

Ukoliko vam vaš dobavljač ispostavi račun sa obračunatim PDV-om, imati ćete mogućnost tražiti povrat, no to je procedura koja će se vrlo rijetko dogoditi, te pojašnjenje treba potražiti u računovodstvu.

 

 

Obavještavamo naše korisnike da su za potrebe carinskog postupka i Intrastat izvještavanja u obvezi izvaditi za svoju tvrtku EORI broj. Za tvrtke sa sjedištem u Zagrebu Zahtjev za izdavanje EORI broja podnosi se na adresu:

Carinarnica Zagreb
Avenija Dubrovnik 15
10000 Zagreb

Molimo vas da zahtjeve za izdavanje EORI broja podnesete u najkraćem roku kako biste ih imali već pri prvom podnošenju Intrastat izvještaja, znači najkasnije do početka kolovoza 2013.

Zahtjev možete skinuti sa web stranice www.carina.hr

Kontakt podaci

Kogra d.o.o. - Zračna luka Zagreb - 10150 ZRAČNA LUKA ZAGREB, PP33 - REPUBLIKA HRVATSKA

tel.:    +385 1 6265 215  
fax.:   +385 1 6265 233
email: kogra@kogra.hr

Podaci o tvrtki

KOGRA d.o.o
MB: 0898325, MBS: 080260653
OIB: 89098873492
IBAN: HR7623600001101649730
Temeljni kapital: 20000,00 kn
Direktor: Ružica Alvir

Uvijeti korištenja

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo KOGRA d.o.o.. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i  KOGRA d.o.o.. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće  KOGRA d.o.o..